“OPINCARII” LUI COLACEL, SPECIALISTI IN LABIOLECTURA!

– Ministrul de interne poate oricand apela la serviciile “specialistilor” gen Dumitrache

Credeam ca Garcea a ramas fara urmasi. Cel putin la nivelul judetului Buzau, judet unde s-a muncit mult pentru ca politistii sa aiba o conduita apropiata de cea inscrisa in regulamentele interne. Repet, s-a muncit mult, s-au facut eforturi deosebite pentru ca politistii buzoieni sa se incadreze intr-o conduita de bun simt vizavi activitatea pe care o desfasoara pentru si alaturi de cetatean. Cu regret, sunt nevoit sa prezint aspecte la care nu ma asteptam sa le regsesc la nivelul politistilor buzoieni. Sunt nevoit sa recunosc faptul ca Garcea mai are ceva frati semanati prin urbea nostra.

 

Joi, la orele pranzului, un buzoian a oprit ( nu a parcat) masina pe strada Transilvaniei, in dreptul Omi Expo. Pana aici nimic nelalocul lui pentru ca in zona respectiva, a stationa  pe stanga sau pe dreapta nu mai este o incalcare a legii, ci o necesitate. Asadar masina opreste, soferul incearca sa traverseze strada, moment in care trece o masina de Politie si da drumul la sirena. Soferul renunta la traversare, se intoarce la masina si intentioneaza sa intre la Omi Expo pentru ca observase ca din interior ieseau  masini pline cu marfa ceea ce insemna ca s-au eliberat locuri de parcare. Pana aici, totul apare O.K.! Numai ca de aici incepe bufonaria.

Masina de Politie intoarce si la soferul nostru vine domnul politist si spune cu o voce care parca nu-i apartinea: “ Ba, de ce m-ai injurat?” Soferul ramane blocat si apuca doar sa intrebe:”Cand v-am injurat?” La care politistul raspunde in zeflemea:”Te-am vazut in oglinda retrovizoare cand m-ai injurat! Eu stiu sa citesc pe buze ! Da-mi actele!” Soferul nostru se supune, ii da actele si tot nu-i venea sa creada ca politistul era indragostit de labiolectura. Si inca pe invers, in oglinda.

Ajunge soferul nostru la masina de Politie cu numarul MAI 34576, masina in care mai erau inca doi politisti. In interior era o veselie de mama focului. Toti radeau cu gura pana la urechi cand soferul s-a apropiat de masina politistilor.

Urmeaza un dialog desprins parca din “Vacanta Mare”:

–          Politist: Nu te atinge de masina ca-mi iei vopseaua!

–          Sofer : Pentru ce mi-ati cerut actele?

–          Politist: Pentru ca m-ai injurat! Te-am vazut in oglinda retrovizoare cand m-ai injurat. Eu stiu sa citesc pe buze!

–          Sofer : Nu v-am injurat domnule!

–          Politist: Ba, tu ai auzit, m-ai injurat! Si daca nu taci, data viitoare te las fara permis ca ai cauciucurile opinci!

–          Sofer: Domnule, va rog sa-mi spuneti cum va numiti!

–          Politist: Dumitrache!

–          Sofer: Dumitrache si mai cum?

–          Politist: Ce vrei sa-ti dau si CNP-ul?

In tot acest rastimp, cei din masina Politiei radeau de mama focului si tot aveau impresia ca in fata lor se afla un bufon.

Ce concluzii putem trage!

Ministrul de interne ar trebui sa fie multumit de faptul ca are specialisti in Labiolectura. Acestia sunt de nadejde in parte dintre anchetele realizate de catre politisti. Aici ar mai fi ceva de zis, un aspect deloc de neglijat. Se cunoste faptul ca in oglinda se vede imaginea inversa. Iar daca politistul “Dumitrache” a citit pe buzele soferului ca ca injurat, asta insemna ca soferul nu l-a injurat pe politist. Este logic din toate punctele de vedere.

Si in alta ordine de idei, ar fi cazul ca legislatia rutiera sa sufere modificari, in sensul ca masinile ar trebui sa fie dotate cu “opinci de iarna” si nu cu anvelope de iarna. Ce ziceti domnule Colacel, trimiteti modificarile de legislatie catre minister? Sin u-I mai lasati pe baieti sa se gadile intre ei in timpul serviciului. Dupa, e treaba lor!

 

 

NOTA: Labiolectura este o tehnică de comunicare care permite unei persoane să înţeleagă vorbirea, doar prin repere vizuale.  În limbaj comun labiolectura reprezintă citirea de pe buze. Discursul vocal implică anumite forme specifice ale gurii pentru fiecare sunet, iar o persoană care învaţă labiolectura învaţă să recunoască şi să interpreteze aceste forme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings