“In politica e bine sa se preacurveasca mai putin”

În luna septembrie a anului 2009, alegerile din organizaţia PSD Buzău s-au soldat cu un adevărat scandal iscat între cele două tabere din filială, una care îl susţinea pe senatorul Ion Vasile şi alta care era de partea primarului municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală.

Certurile şi îmbrâncelile au blocat, timp de zece minute, uşa sălii de şedinţe, sustinatorii primarului acuzând că tabara cealaltă a adus mai mulţi oameni decât erau trecuţi în lista cu alegatori, pentru a avea mai multe sufragii. Ca să poată începe sedinţa, Liviu Dragnea, trimis de la centru să coordoneze alegerile interne din PSD Buzău, a fost nevoit să ameninţe cu suspendarea şedinţei.
Conflictul dintre Boşcodeală şi Vasile s-a acutizat în lunile care au urmat, iar momentul culminant a fost plecarea deputatilor Carmen Moldovan şi Adrian Mocanu, spre grupul parlamantarilor independenţi ai lui Gabriel Oprea, proaspăt branduit ca UNPR.

 

VORBE DE DUH

– “Este mai mult decît la vedere, complicitatea dintre preşedintele Consiliului Ju­deţean, Mocanu, şi P.D.-L., pe de o parte, cu acest grup care face parte din profitorii şi căţărătorii din P.S.D., care au tăiat frunză la cîini vreo 20 de ani şi acum vor să iasă la pensie din politică”

 

– “Să nu creadă că, dacă 4 luni de zile eu am tăcut şi n-am mai zis nimic, pentru că aveam alt interes – o campanie electorală – pe care am cîştigat-o fără ei, să nu cumva să creadă tovarăşul preşedinte de la Consiliul Judeţean, că o să scape de mine. O să stau ca rîia pe el. Mai rău ca rîia! Iar jocurile astea, pe care le face, o să fie blestemul vieţii lui. (…) Nu avem disponibilitatea să le punem la dispoziţie, şi în special, domnului Mocanu, întregul partid, care să muncească pentru bunăstarea familiei sale”

 

– “Domnul senator Ion Vasile nu şi-a revenit din şocul primit, este un şoc foarte puternic care poate că îl va trezi, în sfârşit, la realitate. El nu înţelege că sediul nu este al lui, dar continuă că creadă şi să spună că e al lui. Sediul e al organizaţiei judeţene cu care Ion Vasile nu mai are nicio tangenţă. Era normal ca cei care conduc filiala să schimbe încuietoarea de la uşă. Faptul că el a spart uşa îl va face să se aleagă el cu o plângere. Vom vedea pe parcurs şi dacă vor fi lucruri sustrase sau degradate. PSD nu va mai închiria spaţiul acesta. Contractul şi l-a făcut cum a dorit el”

 

“Afirmatia ca cineva i-ar fi propus 200.000 de euro ca sa renunte la nominalizarea prefectului este un caz de mare coruptie; cer organelor abilitate Parchet, Politie si SRI sa se autosesizeze, pentru a clarifica aceste acuzatii grave”“in cazul in care nu va nominaliza persoana, cer public demisia lui Vasile Ion din din functia de presedinte al PSD”

 

– “Voi intra cu tot ce inseamna cunostinte ale mele, oameni cu functii, cu anumite pozitii, in a sustine USL la Buzau. Din motivul ca ma simt inca social-democrat am considerat sa dam credit unuia care incepe un nou ciclu guvernamental. Nu sunt inscris in niciun partid si nu ma inscriu deocamdata dar, pentru a reveni la normalitate si pentru a intra intr-o situatie transparenta cu cetateanul, imi asum aceasta obligatie. Creditez un om mai tanar, o persoana care poate fi receptiva la un moment dat si care sa inteleaga ca face parte dintr-o structura politica complexa, care sa inteleaga ca niciunul dintre partidele ce compun USL nu a mai ajuns sa castige singur alegerile la Buzau. Il voi sustine pe Cristi Bigiu pentru Consiliul Judetean pentru ca, dupa cum am mai spus, vorbim de USL”, a declarat senatorul Ion Vasile.

 

  • “Sunt convins ca si domnul Boscodeala, fiind candidat USL, o sa mearga impreuna cu mine in teritoriu sa sustinem USL. O sa fac invitatii si domnului Ponta, si domnilor Iliescu si Antonescu sa vina si sa scoatem la Buzau un scor bun pentru USL. La Biblie scrie ca preacurvia nu e numai cu fapta, ci si cu gandul si atunci cred ca in politica e bine sa se preacurveasca mai putin pentru ca daca in relatia cu asociatii politici faci de astea stau si ma intreb ce se intampla in relatia cu cetateanul.”(I.V.)

Intr-o conferință de presă, convocata in prima zi de scoala, în care a apărut flancat de garnitura parlamentara – deputații Marian Ghiveciu, Adrian Mocanu și senatorul Victor Mocanu – Ion Vasile a afirmat că actuala conducere a partidului de la Buzău urmărește fraudarea alegerilor de sâmbătă: „Președintele, care este în prezent, a declarat pu­blic că va transmite răspunsurile la întrebările mele privind organizarea alegerilor, ceea ce nu a făcut, iar un alt domn, fără nicio calitate, a afirmat că el dorește să discute chestiunile partidului în conferință, și nu în public. Cum să discutăm în conferință și să informăm că niște hoți vor să fure această conferință, așa cum fac de mulți ani? Noi nu am primit răspunsurile solicitate și acest lucru se datorează intenției de a frauda, care este mai mult decât evidentă”, a declarat fostul senator Ion Vasile.

 

Boşcodeală a precizat la scurt timp după momentul în care Ion Vasile şi-a înregistrat candidatura că mai mult ca sigur cererea fostului lider al PSD Buzău va fi acceptată de mai marii partidului de la Bucureşti. În acelaşi context, Boşcodeală a adăugat că nu crede că în afară de Ion Vasile şi Marcel Ciolacu vor mai fi şi alţi candidaţi la alegerile din 19 septembrie pentru şefia PSD Buzău. Boşcodeală afirmă că parlamentarii Marian Ghiveciu, Adrian şi Victor Mocanu ar fi trebuit să organizeze alegeri în comunele din colegiile pe care le reprezintă şi respinge acuzaţiile acestora că alegerile ar fi organizate pe ascuns. Boşcodeală susţine că atât Ghiveciu, cât şi Victor Mocanu nu mai sunt membri PSD din cauza rezoluţiei de integritate adoptate la Consiliul Naţional PSD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings