FRUSINICO, SPUNE TOT!

Vineri, Consiliul Local Movila Banului a adoptat, cu unanimitate de voturi, o hotărâre privind inițierea unui referendum local pentru demiterea primarului Frusina Ghinea, căreia îi reproșează că a renunțat la o finanțare europeană pentru reabilitarea a două școli din comună. Vizavi de aceasta hotarare, singura reactie a venit din partea deputatului PD-L Cezar Preda care este de parere ca întregul scandal legat de inițierea referendumului pentru demiterea acesteia, nu este altceva decât o „răscoală a celor opt clase primare”, ințiată de o „gașcă gălăgioasă de consilieri locali”, manevrați de persoane interesate din interiorul Partidului Democrat Liberal.

Este parerea dumnealui, iar atunci cand a facut afirmatia, cu siguranta a avut argumente si informatii pertinente. Ii respect parerea domnului deputat si vreau sa-i reamintesc faptul ca dumnealui a trecut de la “Sa traiti Bine!” la o faza care se cheama ”Romania lucrului bine facut”.  Tocmai de aceea trebuie sa recunoastem ca doamna primar Frusinea Ghinea se afla incorsetata si de 3-4 ani nu se poate baza pe niciun sprijin politic la nivel de judet. Pot spune ca dumneaei este o victima incorsetata de spectrul politic, o victima care nu stie pe cine sa se mai bazeze si in cine sa mai aiba incredere, fiind inselata sistematic.

La Movila Banului, fraiele au fost scapate din mana si nu este vorba de o rascoala a celor opt clase, iar daca in continuare lucrurile isi pastreaza ritmul, putem vorbi de o rascoala a celor patru clase.

Iata cateva aspecte de care alesii nostri, indiferent de culoarea politica, ar trebui sa aiba pe constiinta situatia de la Movila Banului:

1.La Movila Banului se invata exact ca in urma cu 50 de ani, in ciuda faptului ca, cel putin in scoala de la Movila, s-au bagat bani frumosi, lucrarile au fost facute de mantuiala si nimeni nu a dat socoteala. Si cu siguranta, licitatia de executie a fost adjudecata politic.

2.  Deplasarea elevilor de la Cioranca la Movila Banului se face ca in urma cu 50 de ani. Adica merg pe jos, trei kilometri dus si trei kilometri intors. Transportatorul care ii ducea gratuit a fost scos din grafic pentru ca nu avea culoarea corespunzatoare. Mai mult, pretul unui bilet de autobuz de la Buzau la Cioranca este de 4 lei, iar de la Buzau al Movila este de 7 lei (pentru un plus de 3km). Oare transportatorul cel nou a patruns fara sprijin politic?

3. Movila Banului este una dintre putinele localitati din judet un s-a instituit situatie speciala din cauza furturilor care acaparasera comuna.

4. Movila Banului este singura comuna unde targul saptamanal este amplasat langa cimitirul vechi.

5. Movila Banului este singura comuna unde stadionul este amplasat langa cimitirul nou.

6. Movila Banului are apa curenta doar la Pasti si la Craciun.

Exemplele ar putea continua. Deocamdata ne oprim aici. Sugeram domnilor parlamentari, ca in drumul spre Capitala, sa vireze dreapta la Cioranca, sa patrunda pana la Movila Banului si sa caute sa puna umarul in sprijinirea comunei. Poate atunci, primarita gaseste un moment in care sa-si descarce sufletul si sa spuna ce o apasa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings