FOSTUL PATRON AL GLORIEI, INCA 16 ANI DE INCHISOARE

O nouă condamnare pentru „regizorul crimelor”, Sergiu Băhăian, cel care între anii 2006 – 2008 a iniţiat un grup infracţional ce a ucis, în cele mai cumplite moduri, mai multe persoane. Totul pentru a ţine ascunse schemele financiare ilegale pe care Băhăian şi complicii lui le făceau pentru a se îmbogăţi.
În dosarul penal aflat în atenţia magistraţilor de la Tribunalul Constanţa, Sergiu Băhăian şi mai mulţi complici au fost acuzaţi de DIICOT Constanţa de constituirea unui grup infracţional organizat şi de înşelăciune, după ce ar fi dus în eroare mai multe firme, din întreaga ţară. Joi, 12 martie, magistraţii constănţeni au dispus condamnarea lui Băhăian la 16 ani de închisoare cu executare. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi: Dan Negureanu, la şapte ani de închisoare cu executare, Gheorghe Teleagă, la opt ani de închisoare cu executare, Tiberiu Pop, la cinci ani şi patru luni de închisoare cu executare, Gheorghe Gruia, la şapte ani de închisoare cu executare, Nicolae Mîrşu, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, Gheorghe Tirean, la 14 ani de închisoare cu executare şi Ion Bojin, la zece ani de închisoare cu executare.

Totodată, cu toţii sunt obligaţi să achite despăgubiri materiale către 11 firme, despăgubiri cuprinse între 40.000 şi 250.000 de lei. Decizia nu este definitivă, ci poate fi contestată la instanţa superioară.

 

PRIMII 26 DE ANI
Reamintim că Sergiu Băhăian a fost condamnat la 26 de ani de închisoare, pentru uciderea mai multor persoane. Concret, potrivit oamenilor legii, între anii 2006 – 2008, Băhăian i-a convins pe Valentin Şlepac, Adrian Grigoraş şi Nicolae Mîrşu să constituie un grup infracţional. Aceştia se foloseau de diverşi bărbaţi pentru a înfiinţa firme fantome, prin intermediul cărora înşelau diverse societăţi. Pentru ca schema lor financiară să nu iasă la iveală, „săgeţile” erau omorâte în cele mai cumplite moduri. Un bărbat a fost îmbătat, după care aruncat în Dunărea Veche, de pe un pod. Altul a primit mai multe lovituri de ciocan în cap, apoi a fost aruncat în canalul Dunăre – Marea Neagră. Alţi doi au fost drogaţi, loviţi în cap şi îngropaţi de vii.

 

CUM A JUNS LA GLORIA

Iata ce scria presa locala, in ianuarie 2010, despre prezenta lui Bahaian la Buzau: “Nu am avut afaceri cu Bahaian”. Este raspunsul liderului PD-L Buzau, deputatul Cezar Preda la declaratiile senatorului Ion Vasile. Seful PSD Buzau afirmase anterior ca Preda nu este strain de implicarea deputatului democrat in venirea lui Sergiu Bahaian la Gloria. Cezar Preda crede ca declaratiile senatorului Ion Vasile au fost spuse la suparare si sunt doar o tehnica de manipulare.
Deputatul Cezar Preda nu pare deloc deranjat de acuzatiile liderului PSD Buzau, senatorul Ion Vasile. Aceasta chiar daca afirmatiile sunt grave si se refera la o presupusa legatura de afaceri cu déjà celebrul interlop Sergiu Bahaian. Preda sustine raspicat ca nu il cunoaste pe patronul Gloriei si ca afacerile derulate cu cele doua firme ale lui Bahaian au fost legale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings