CONCEPTUL ECO, PROBA PRACTICA
„EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune”ediţia 2013 îşi propune, în cadrul primei etape, ca alături de cei peste 30.000 de elevi din clasele I-VIII, din cele 8 judeţe: Prahova, Brăila, Argeş, Ilfov, Tulcea, Vrancea, Buzău, Olt şi Municipiul Bucureşti: Sectorul 5 şi Sectorul 6, cadre didactice şi parteneri implicaţi în proiect, să ofere o viziune completă şi complexă a dezvoltării „conceptului eco”, prin stimularea potenţialului artistic şi creativ, precum şi a importanţei colectării selective a deşeurilor (deşeuri din PET, hârtie, carton, baterii, becuri, deşeuri electrice, electronice şi electrocasnice).
Daca luni, la sala de festivitati a Primariei a avut loc „ORA DE ECOLOGIE”, marti asemenea, se va trece la proba practica, adica va avea loc acţiunea de plantare a unui pomişor în curtea fiecăreia dintre şcolile participante, care va fi îngrijit de elevi în spiritul dragostei faţă de natură şi mediu.
Şcolile din judeţul Buzau care participă la proiectul nostru sunt:
– Şcoala cu clasele I – VIII “Ion Creangă”;
– Şcoala cu clasele I-VIII “George Emil Palade”;
– Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11;
– Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 7;
– Şcoala cu clasele I-VIII “Căpitan Aviator Mircea T. Bădulescu”;
– Şcoala Gimnazială “Sfântul Apostol Andrei”.
“Proiectul Ecoatitudine a început în anul 2010 şi se desfăşoară pe o perioadă de zece ani, până în 2020. Anul acesta sperăm să ajungem la un numar de 50.000 de copii la nivel naţional pe care să îi atragem în acest proiect, dar nu numai copii vrem să atragem ci, şi pe părinţii şi bunicii lor. De asemenea, venim cu o noutate, plantarea unui copăcel în curtea fiecărei şcoli participante la proiect. Plantând un copac vei respira un aer mai curat.” a declarat Stere Creţu, iniţiatorul proiectului Ecoatitudine.