Cea mai modernă bază de tratament din Regiunea de Sud Est, DESCHISA LA SMEENI

Parlamentarii PSD Buzău au contribuit semnificativ la realizarea proiectului

Spitalul de Boli Cronice Smeeni a deschis joi, 15 februarie, cea mai modernă Bază de tratament și Recuperare din regiune, dotată cu echipamente moderne și aparatură medicală la cele mai înalte standarde, pentru a oferi pacienților cu limitări locomotorii tratamente esențiale.

Noua bază de tratament ridică standardele îngrijirii medicale în județul Buzău, iar realizarea sa a fost posibilă prin implicarea parlamentarilor PSD Buzău, care au depus amendamente la Legea Bugetului în anul 2023 pentru a face posibil proiectul.

Valoarea totală a proiectului se ridică la 3 milioane de euro, dintre care 2,5 milioane de euro reprezintă fonduri europene, şi a presupus construirea unui nou corp de clădire în curtea unităţii spitaliceşti şi dotarea imobilului cu aparatură medicală de ultimă generaţie, inclusiv un bazin pentru terapie, care va oferi sprijin unei palete largi de pacienţi. Construcția și dotarea noii baze de tratament de la Smeeni s-au făcut în timp record, într-o perioadă de numai un an, iar bolnavii care au nevoie de recuperare medicală au, deja, parte de tratamente moderne, în secții de secții kinetoterapie, fizioterapie, magnetoterapie, masaj, salină etc.

La inaugurare au participat parlamentarii PSD Buzău: domnul senator Lucian Romașcanu, domnii deputați Romeo Lungu, Andi Cristea și Laurențiu Țepeluș, vicepreședintele Consiliului Județean Buzău, Adrian Petre, și alți lideri din administrație.

Senatorul Lucian Romaşcanu, preşedintele PSD Buzău, a declarat că pentru noua bază de tratament au fost făcute eforturi pentru atragerea sumelor necesare realizării proiectului: „În acest Guvern de coaliţie, s-a decis ca parlamentarii să aibă, pentru comunităţile locale, posibilitatea să aloce nişte sume pe proiecte. Pentru 2023, cea mai importantă destinaţie a banilor a fost să dăm toţi parlamentarii PSD pentru Spitalul de la Smeeni. Am completat sumele care lipseau, cauzate de creşterea de costuri cu materialele de construcţii.”

„Am văzut cum fondurile europene au transformat acest proiect în realitate. Felicitări doamnei manager Marilena Dobrescu, domnului primar Ion Andrei și echipei lor pentru această realizare impresionantă!

Succesul acestui proiect demonstrează puterea colaborării și dedicării, pentru a aduce îmbunătățiri semnificative în comunitatea noastră.” – Romeo Lungu, deputat PSD Buzău.

REMEMBER 2011, ANUL IN CARE SE VOIA “SUGRUMAREA”  SPITALULUI DI SMEENI

Pe fondul campaniei anticreştine “Vrem spitale, Nu catedrale”, reamintesc:

Cine a închis spitalele din România? UE și FMI pe mâna PNL, PDL, UDMR, recte Nicolăescu, Băsescu, Attila. Marţi, 11 mai 2010 : In urma discutiilor purtate cu reprezentantii FMI, reprezentantii Guvernului s-au angajat sa inchida 150 – 200 de spitale, din cele aproximativ 450 existente in prezent in tara. Numarul spitalelor care ar trebui inchise a fost confirmat chiar de Basescu, la una din intalnirile pe care acesta le-a avut cu parlamentarii PD-L. Cseke Attila a inchis 67 de spitale în aprilie 2011. Nici unul din Harghita si Covasna. Băsescu l-a susţinut. Băsescu declara, în aprilie 2011, că susţine programul iniţiat de Cseke Attila – respectiv inchiderea spitalelor -, afirmând că reforma în sănătate nu trebuie oprită aici, ci trebuie continuată pe direcţia consolidării sistemului de intervenţie de urgenţă. “Nu numai că îl susţin, dar consider că este o primă etapă. România are cea mai mare densitate de paturi de spital la mia de locuitori din Uniunea Europeană. Cât timp vom merge pe acest mod de a asigura populaţiei sănătatea nu vom face decât să cheltuim banii în zile nesfârşite de spitalizare pentru bolnavi care în mod normal nu necesită spitalizare”, a spus Băsescu. 67 de spitale s-au inchis ieri in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011 . Repet, din 31 martie, 2011. Nou-nascuti in incubatoare “zburau” pe scarile spitalelor, mame lauze, care abia se tarau, cu sondele si furtunele in mana, dezorientate si inspamaintate, asteptand nici ele nestiind ce, in curtile spitalelor, bolnavi operati, imobilizati in carucioare, scosi din saloane de brancardieri, batrani suferinzi, disperati si cocarjati, care spuneau, cu voce pierita, ca se duc acasa sa moara…
Asa s-a derulat filmul apocalipitc al aplicarii in pratica a Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011.

67 de spitale s-au inchis in baza Hotararii de Guvern 345 din 31 martie 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings