7670 MILIARDE DE LEI… “BOMBA” DE LA POSTA CALNAU

In urma cu 10-15 ani, omul de afaceri Georgica Ivanescu sustinea financiar prima echipa comunala de handbal din divizia nationala: Astral Posta Calnau.  Campionatul 2004-2005 avea să aducă cea mai mare performanţă pentru „poştăriţele” de la Astral. Având parte de o susţinere financiară deosebită din partea lui George Ivănescu, la Buzău se închegase o super echipă ce avea să facă furori în acel sezon. Dar să detaliem. În ultima etapă a Astral întâlnea pe teren propriu pe Oţelul Galaţi, cele două echipe fiind scăpate de orice griji în privinţa retrogradării. Mai mult, după un parcurs formidabil, Buzăul avea să se claseze pe locul şase în Liga Naţională, putând intra chiar în primele cinci, şi implicit în cupele europene. Si …atunci Ivanescu s-a retras de la echipa.

  Zece ani mai tarziu, Georgica Ivanescu s-a vazut inconjurat de portarei. Ultimile calcule arata ca, in total, adunat de la firmele sale bagate in insolventa, Georgica Ivanescu ar fi cumulat, ca datorii la stat, peste 7670 miliarde lei, adica peste 180 milioane euro. Suma in sine se poate constitui ca un record absolut la nivelul judetului nostru.

 

  La jumatatea lunii septembrie, Inspectorii antifraudă au intrat în toate depozitele firmei din Poşta Câlnău a lui George Ivănescu Acţionarul casei de vinuri Murfatlar fiind suspectat de evaziune fiscală şi returnări ilegale de TVA.  Ultimile calcule au ajuns la sumele mentionate mai sus.

Prezentam in preambulul materialului una dintre “realizarile lui Ivanescu la Posta Calnau. Pe atunci, Ivanescu era adulat de lumea politica sus pusa la nivel de judet si nu numai. Nici acum nu se intampla altfel.. In urma cu mai bine de un an, finantistii buzoieni au expediat spre Capitala, mai exact catre ministrul Chitoiu,  dosarul privind controalele de la firmele lui Ivanescu. Rezultatul expedierii? Seful finantistilor buzoieni a fost dat jos si trimis sa se spovedeasca pe la manastirile din Neamt. `

 

In urma cu zece ani, am avut curajul sa scriu mai multe anchete despre activitatea fiscala a domnului Ivanescu si asta in ciuda faptului ca, un domn mare la vremea respectiva, m-a “rugat” sa tin cont de faptul ca domnul Ivanescu este printre primii sustinatori ai bugetului din judet. Situatia nu s-a schimbat, iar anul trecut, cand finatistii isi faceau treaba, tot de la nivel de judet, se intervenea sus, sus de tot. Saptamana trecuta, unul dintre oamenii de la Capitala recunostea ca a gresit cand a inghitit gogosile  de la Buzau. Mai mult intr-un mod voalat, Georgica Ivanescu le-ar fi dat “ceva”de inteles inspectorilor antifrauda. Stim ce, dar nu putem sa scriem. Cert este, ca analizand toate cele scrise si nescrise, Ivanescu poate fi considerat o victima a credulitatii. Si atunci este firesc sa ne intrebam cand va exploda “bomba” de la Posta Calnau?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings