20 DE PERCHEZITII SI UN RETINUT

În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani a fost reţinută o persoană şi au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor documente de evidenţă contabilă şi extracontabilă şi mai multe carduri bancare.

La data de 18 iunie a.c., 60 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău și Galaţi au efectuat sub corodonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi a Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, 20 de percheziţii la locuinţele şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale deținute de mai multe persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma activităţilor desfăşurate, un bărbat de 45 de ani din Rm. Sărat a fost reţinut, urmând să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe documente de evidenţă contabilă şi extracontabilă şi mai multe carduri bancare.

Activităţile s-au desfăşurat pe raza judeţelor Buzău şi Galaţi.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 – 2014, 11 persoane, având calitatea de reprezentanţi legali (asociaţi, administrator, împuterniciţi) ai 5 societăţi comerciale, ar fi pus la punct un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar – bancar fraudulos. În activitatea infracțională ar fi fost angrenate mai multe societăţi comerciale controlate de către persoanele bănuite, în mod direct sau prin persoane interpuse.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 1.500.000 de lei.

Activitățile s-au desfăşurat într-un dosar instrumentat de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Privacy Policy Settings